Call: 0123456789 | Email: info@example.com

Affiliate som ser ut som en e-handel

Affiliate som ser ut som en e-handel


Inom internetmarknadsföring finns det ett affärsområde som kallas för affiliate. Det går ut på att man rekommenderar nya kunder och driver trafik till olika företag och butiker på nätet. När en kund klickar sin in på en leverantörs webbsida eller när de köper en vara får den affilierade provision på affären.

Marknad med hård konkurrens

För 20 år sedan var det ett fåtal aktörer som arbetade med affiliatemarknadsföring. Många är även aktiva som konsulter och driver webbyrå. Där hjälper de kunder i andra branscher som behöver en webbyrå för att sälja på nätet, uppdatera hemsidor och liknande.

En affiliate som en informationssida

Den som har erfarenhet från webbyrå eller på andra sätt har lärt sig digital marknadsföring kan alltså tjäna pengar på affiliatemarknadsföring. Från början fungerade många som informationssidor som samlade och jämförde priser och konkurrenter inom en bransch. Genom att ge rekommendationer skickar man sen trafik vidare till leverantörer som man får provisioner av.

För många informationssidor

När marknaden vuxit och allt fler från webbyrå världen och andra branscher har gett sig in i segmentet har det blivit lite för många informationssidor som webbyrå göteborg på nätet. Kunderna har svårt att veta vilken de ska vända sig till och många har fått det tufft att hålla uppe lönsamheten.

En e-handel

Det som några smarta personer, som kan ha drivit webbyrå och hjälpt e-handlare, kom på var att bygga en affiliatesida som ser ut som en e-handel. Du får alla fördelarna med e-butiken men slipper nackdelar med att binda kapital och packa varor.

Kunden möter en butik

En kund som besöker en sån här sida möter en butik, eller en marknadsplats. Ibland finns tusentals varor och med digitala flöden uppkopplade mot leverantörernas butiker uppdateras webbsidan kontinuerligt. Här ser man en enorm e-butik med varor, jämförelser, guider och rekommendationer. Enda som skiljer denna butik från andra är att ett klick på en produkt skickar kunden till en annan webbsida istället för till en check-out.

Upplevelse i världsklass

Tar man hjälp av en webbyrå, eller bygger en sån här webbsida själv, kan man ge kunderna en upplevelse som skiljer sig från mängden. Utan att hålla lager kan man sälja tusentals produkter från hela världen.

Nischa sig

Nu har man tagit ett steg ifrån de vanliga informationssidorna och skapat något nytt och spännande. En del butiker i den här stilen har valt att nischa sig mot rabatterbjudanden och andra varianter som gör att de sticker ut extra mycket.